Generic filters
Exact matches only
  • Artiklar
  • Artiklar
Bild & Bubblas egen julkalender fortsätter att återpublicera artiklar ur det förgångna. Den här gången en special om kvinnor som varit med och format superhjältegenren.

Reklambild från Marvel.

Vi ”dubbeldippar” i Seriearkeologi av Christian Schremser med ett specialinlägg som gjordes i samband med internationella kvinnodagen 2019.

Superhjältegenren har historiskt sett varit mansdominerad när det gäller såväl seriefigurer som serieskapare och läsare. Men det finns några lysande undantag, och de blir fler hela tiden. Christian Schremser bjuder här på tio exempel på viktiga kvinnliga serieskapare i kronologisk ordning.

Läs mer om Dalia Messick som fick teckna under manlig pseudonym, färgläggaren Marie Severin, DC:s otroligt inflytelserika förläggare Jenette Kahn, Karen Berger på Vertigo, Daredevil-författaren Ann Nocenti, Gail Simone från Women in Refrigerators, den uttalade feministen Kelly Sue DeConnick med flera.

Klicka på länken nedan och läs mer!

Länk: