Generic filters
Exact matches only
  • Artiklar
  • Artiklar
Bild & Bubblas egen julkalender fortsätter att återpublicera artiklar ur det förgångna. Vi tar tidsmaskinen tillbaka till nyöppnade Seriecenter anno 2005.

Seriecenter ligger i Kulturhuset Mazetti, en ärevördig gammal chokladfabrik mitt i Malmö. Foto: Jakob Hallin.

Det var 2005 som drömmen om ett Seriecenter blev verklighet i det nya kulturhuset i den gamla chokladfabriken Mazetti. Seriecenter var produkten av ett samarbete mellan Seriefrämjandet och Malmö stad.

Seriecenter är, precis som namnet anger, ett center för allt som har med serier att göra, och bestod vid öppningen av Seriefrämjandets förbundskansli, Seriestudion med tio ateljéplatser för professionella serieskapare, Kulturskolans undervisningslokal för barn och ungdomar samt serietecknarkollektivet C’est Bon Kulturs ateljé. Självklart har det hänt en hel del sedan dess, men detta reportage av Fredrik Strömberg med foton av Jakob Hallin ger åtminstone en indikation på hur det såg ut på den tiden.

Fredrik Strömberg var vid den tiden Seriefrämjandets ordförande och tillika redaktör för Bild & Bubbla. Jakob Hallin var även han redaktör och i många år ansvarig för tidningens och föreningens grafiska profil och layoutarbetet. Numera har Jakob hand om Yggdrasil, Seriefrämjandets och Svenskt Seriearkivs databas över seriepublikationer.

Länk: