Generic filters
Exact matches only
  • Artiklar
  • Artiklar
Bild & Bubblas egen julkalender fortsätter att återpublicera artiklar ur det förgångna. Den självbiografiska serien fick sitt stora genombrott under 90-talet, och få andra förknippas så mycket med denna genre som just den här personen.

Daniel Ahlgren skivsamlaren. Ur albumet »Daniel Ahlgren klarar skivan«.

Fredrik Strömberg är inte bara Seriefrämjandets före detta ordförande och Bild & Bubblas chefredaktör sedan slutet av 1990-talet; han har också skrivit mängder med artiklar för tidningen. Ofta då i form av intervjuer med kända och okända serieskapare.

Bakom lucka 8 hittar vi en uttömmande intervju från 1998/1999 med Daniel Ahlgren, den självbiografiska seriens okrönte konung:

”När jag började göra serier på allvar, det vill säga de som finns i »Typer och original« [Daniels album med tidiga serier från tiden före den egentliga albumdebuten], så var det ju mer symboliska grejor som »Patienten«, »I väntrummet«, »Sven Adam Bertil Piggham…« med flera. De är mer roliga och ganska symboliska serier. Jag visste vad jag skulle säga, men det var svårt att komma på något sätt att uttrycka det. När man väl började bli publicerad, så kom ett annat problem, vilket var att folk kunde tolka innehållet på olika sätt. Och man får väl säga att jag har en totalitär inställning till konst, för jag vill vara så konkret som möjligt. Det är min tolkning som gäller. Jag blir hellre hatad av rätt anledning än omtyckt av helt fel, för att man har misstolkat mig. Jag vill lämna så lite som möjligt till läsaren, men sedan har jag väl inte lyckats med det någon gång. Folk misstolkar ju i alla fall.”

Länk: